Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för kirurgi

Om avdelningen för kirurgi

Avdelningen för kirurgi är en sammanhållande universitetslänk för de två kirurgenheterna inom Sahlgrenska universitetssjukhuset; Sahlgrenska och Östra. Avdelningen bedriver forsknings- och undervisningsverksamhet vid de två enheterna och är en del av institutionen för kliniska vetenskaper


NYHETER från avdelningen


Joydeep Bhadury får två fina priser för sin cancerforskning

PRISER: Joydeep Bhadury vid Avd för kirurgi får Assar Gabrielssons pris 2017 för hans viktiga forskning som ökar kunskapen om hur cancer utvecklas och i framtiden kan bidra till effektiv behandling av olika cancerformer. Prissumman är på 100 000 kronor.

Välkommen på prisutdelning, torsdagen den 18 maj kl 12.30 till 14.00 i sällskapsrum Birgit Thilander på Academicum på Sahlgrenska akademin, Göteborg. Under ceremonin ska pristagaren presentera sin forskning. Hela ceremonin kommer att ske på engelska. Läs mer på Akademiliv

 Han får också priset Årets avhandling vid institutionen för kliniska vetenskaper 2016. Hans avhandling "Using genetics to identify epigenetic and signal transduction targets in cancer"

Alla medarbetare är välkomna att delta när priserna för Årets avhandling delas ut vid en festlig ceremoni den 23 maj kl 14:30-16:30 i Birgit Thilander i Academicum.
Läs mer i Akademiliv. 


Eva Angenete ny chef - avdelningen för kirurgi

1 mars tillträder Eva Angenete som ny chef för avdelningen. Hon är docent och överläkare i kirurgi och arbetar kliniskt på kirurgen Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra inom kolorektalsektionen. Hon arbetar såväl kliniskt som vetenskapligt med kolorektalcancer och analcancer.

Vad har du för visioner inför ditt uppdrag som avdelningschef?
- Jag ser fram emot att arbeta för att underlätta och vidareutveckla samarbetet mellan olika forskningsgrupper för att skapa synergieffekter och för att stärka forskningen så att vi kan bli ledande i Sverige inom kirurgiska forskningsfält. Jag vill också inkludera studenterna mer genom att öka antalet studentarbeten inom kirurgisk forskning, och bistå handledare och medarbetare i pedagogisk utveckling för att stärka den kliniska utbildningen av våra studenter. Kontaktuppgifter till och mer om Eva Angenete


 

 

Kontaktinformation

Avdelningen för kirurgi

SU/Sahlgrenska, 413 45 Göteborg

Besöksadress:
Blå stråket 5B

Telefon:
031- 342 8088

Surgical Oncology Laboratory (SOL)

FORSKNING: Nu har forskargruppen SOL lagt upp egna webbsidor där de presenterar forskning, medarbetare och samarbetspartners. Gå in här och se hur bra det blev.

Vill ni också synas med er forskning på webben, hör av er till institutionens webbredaktör.

Världsunik cancerbehandling fortfarande Topp 3 på SvT

NY METOD: Kirurgen Roger Olofsson Bagge intervjuas i SR-P4 och på SvT om den världsunika i metoden där man i den nya operationssalen börjat göra minimala ingrepp. Man behöver inte ens operera ut artär och ven utan det räcker med två små hål. Så patienten går hem med två små plåsterlappar på benet eller armen. Hör intervjun, en längre intervju i radion och SvT´s inslag och Läs mer om metoden här
Bild: Sahlgrenska universitetssjukhuset

 

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2017-05-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?