Forskningsnyheter

Eva Angenete belönas med ”Svensk Kirurgisk förenings stora forskarstipendium

Vid Kirurgveckan i Jönköping nu i augusti fick docent Eva Angenete ta emot ”Svensk Kirurgisk förenings stora forskarstipendium”. Hon fick det för sin forskning om kolorektal cancer. Eva har varit ansvarig för flera uppmärksammade studier som utvärderar och utvecklar behandlingen av kolorektal cancer. Hon har publicerat sig i de mest prestigefyllda tidskrifterna som tex The New England Journal of Medicine och Annals of Surgery.

- Det är en stor ära för mig och för min forskargrupp att jag har tilldelats detta pris. Det hjälper oss att fortsätta forskningen med fokus på att förbättra behandlingen för patienter med tjock- och ändtarmscancer och analcancer, säger Eva Angenete, avdelningschef för avdelningen för kirurgi vid institutionen för kliniska vetenskaper

Prissumman kommer att användas till att starta upp två nya studier, en studie om icke-kirurgisk behandling vid ändtarmscancer och en studie om betydelsen av sociala medier vid en tjock- och ändtarmscancerdiagnos. Läs hela artikeln

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2017-08-25