Lars Börjesson är ny professor i kirurgi

Nyhet: 2019-12-18

Lars Börjesson som utsetts till professor i kirurgi, i kombination med en tjänst som överläkare med inriktning mot kolorektalkirurgi. Han forskar om kirurgisk behandling av ulcerös kolit och andra inflammatoriska tarmsjukdomar, där olika former av rekonstruktiv kirurgi kan hjälpa patienter, men även medföra mångfacetterad problematik. Utöver denna patientgrupp studerar Lars Börjesson patienter med funktionell tarmproblematik.

Lars Börjesson är studierektor för läkarprogrammet och utbildningsansvarig på institutionen för kliniska vetenskaper, och sedan länge också kursledare för kirurgkursen på läkarprogrammet. I arbetet med att skapa ett nytt 6-årigt, legitimationsgrundande läkarprogram ansvarar han för termin 11, där långa placeringar inom slutenvård ingår.

Texten publicerades först i Akademliv.

Artikeln publicerades först på: clinsci.gu.se