Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid avdelningen för kirurgi

Forskningen vid avdelningen är mångfacetterad och många gånger translationell. Den innefattar alla områden inom kirurgi såsom mag-tarm-, cancer-, endokrin-, kärl- och leversjukdomar liksom transplantation av njurar och lever. Flera av våra medarbetare ligger i forskningsfronten både nationellt och internationellt. Resultaten presenteras regelbundet på olika nationella- och internationella möten.

De olika verksamma forskargrupperna inom avdelningen presenterar själva sin forskning på gruppens egna webbsidor, se vänster kolumn.

 

Cancerforskarna Jonas och Lisa M. Nilsson visar hur det går till i deras labb

Få biverkningar vid unik cancerbehandling

NY METOD: Kirurgen Roger Olofsson Bagge intervjuas i SR-P4 och på SvT om den världsunika i metoden där man i den nya operationssalen börjat göra minimala ingrepp. Man behöver inte ens operera ut artär och ven utan det räcker med två små hål. Så patienten går hem med två små plåsterlappar på benet eller armen. Hör intervjun, en längre intervju i radion och SvT´s inslag och Läs mer om metoden här

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2019-07-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?