Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kunskapscentrum katastrofmedicin väst

Utvecklingen av svensk katastrofmedicin har fått ny betydelse genom satsningen på totalförsvarets sjukvårdssystem. I Göteborgsregionen finns ett väletablerat samarbete mellan akademi, regionens sjukvård och försvarsmakten.

Kunskapscentrum katastrofmedicin väst, är ett kunskapscentrum för prehospital sjukvård och traumatologi. Det ligger under institutionen för kliniska vetenskaper vid Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitet. 

Centrumets webbplats är en sammanhållande universitetslänk för den katastrofmedicinsk expertis som finns vid Göteborgs Universitet, Chalmers tekninska högskola och Högskolan i Borås.

Kunskapscentrumet bedriver forsknings- och undervisningsverksamhet vid dessa högskolor och är en del av institutionen för kliniska vetenskaper.

Ramavtalet klart med Socialstyrelsen

Ett ramavtal mellan Socialstyrelsen och Göteborgs universitet har slutits vad det gäller ett kunskapscentrum med expertresurser inom området ”Katastrofmedicin – traumatologi”. Avtalet gäller från 19-09-02 och med förlängning de kommande fyra åren.

Kontaktinfomation

Kunskapscentrum katastrofmedicin väst KcKM V, vid institutionen för kliniska vetenskaper

Postadress: Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademin
Institutionen för kliniska vetenskaper
Box 426, 405 30 Göteborg

Föreståndare och kontaktperson: Yohan Robinson
Besöksadress: Blå stråket 5B
Telefon: 031- 342 8088

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2019-05-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?