Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historik

Scandinavian Surgical Outcomes Research Group (SSORG) skapades 2008 med bas i den grupp kolorektalkirurger i Danmark och Sverige som deltog i en stor internationell randomiserad studie av laparoskopisk vs öppen teknik vid operation av ändtarmscancer (COLOR II).

Nätverkets sekretariat ligger på, Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra, kirurgi, och tillhör avdelningen för kirurgi, institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin. Här i Göteborg drivs en rad projekt och från start 2009 till 2017 har antalet medarbetare ökat från fyra till idag omkring 25.

En viktig grundtanke är att flertalet medarbetare har sin bas i klinisk tjänstgöring (läkare såväl som sjuksköterskor) och således arbetar deltid (vanligast 50%) med forskning inom SSORG. Målsättningen är dels att inte separera klinik och forskning dels att aktivt bearbeta kliniska frågor med egen forskning.

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2017-06-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?