Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medarbetare


Eva Angenete

Eva Angenete är senior forskare vid SSORG och arbetar även som överläkare på kirurgkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra. Kliniskt och vetenskapligt arbetar hon framförallt med tjock- och ändtarmscancer och analcancer.

  

 Eva Haglind

Eva Haglind är kirurg med inriktning såväl på tarmkirurgi som laparoskopisk teknik. Har erfarenhet från många randomiserade studier flera där olika operationsmetoder jämförts. Intresserat sig även för att studera livskvalitet och hälsoekonomi.

 


Anna Axelsson

Anna Axelsson är forskningssjuksköterska på SSORG.David Bock

David Bock, PhD, har arbetat på SSORG sedan 2014 som statistiker och med doktorandhandledning. Disputerade 2005 i ämnet statistik, docent i epidemiologi 2019. Har lång erfarenhet av att planera och analysera kliniska studier. Undervisar i statistik vid Sahlgrenska akademin.

 


 

Adiela Adriana Correa Marinez

Adiela Correa Marinez är doktorand vid SSORG. Arbetar som kirurg på Kirurgkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset/ Östra inom kolorektal enhet. Forskar om stomier och hennes doktorandprojekt är uppbyggt av delar som syftar till att identifiera riskfaktorer for stomikomplikationer, identifiera och försöka standardisera tekniken vid stomikonstruktion samt studera patienternas liveskvalitet.


 


Carolina Ehrencrona

Carolina Ehrencrona är anställd vid Göteborgs universitet och arbetar helt som forskningsadministratör på SSORG. Hon har övergripande ansvar för enhetens alla forskningsdatabaser och arbetar främst med datahantering.
 

 


Anette Engström

Anette Engström jobbar 50 % som forskningssjuksköterska på SSORG. 


Sofia Erestam 

Sofia Erestam är doktorand och specialistsjuksköterska inom operationssjukvård. Sofia är anställd vid Göteborgs Universitet och arbetar där med operationssjuksköterskeutbildningen. Hennes doktorandprojekt är inriktat mot intraoperativa faktorer så som operationsteamets icke tekniska färdigheter på operationssalen.

 


 

Elisabeth Gonzales 

Elisabeth González arbetar 50% som Specialistsjuksköterska på kirurgkliniken och 50 % som Forskningssjuksköterska med studien QoLiRECT och QoLiCOL.

 


 

Jane Heath 

Jane Heath arbetar 60% på SSORG och 40% som sjuksköterska på kirurgimottagningen och arbetar med studierna PsysSurg B och WoW.

 

 


Jenny Heimann Ullmark

Jenny Heimann Ullmark är doktorand på SSORG.
 


 

Ingrid Höglund-Karlsson 

Ingrid Höglund-Karlsson är forskningssjuksköterska och arbetar 60% på SSORG framförallt med LAPPRO-studien. Arbetar 40% som kvalitetsutvecklare på ortopeden i Mölndal

 
 


Annelie Olofsson

Annelie Olofsson arbetar som administratör på SSORG.


Aron Onerup

Aron Onerup är doktorand vid SSORG och forskar om betydelsen av fysisk aktivitet för återhämtning efter kirurgiska ingrepp. Aron arbetar även som läkare på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus.


Jennifer Park

Jennifer Park är doktorand vid SSORG och arbetar som specialistläkare vid sektionen för kolorektal kirurgi på Östra Sjukhuset. Forskningen innefattar den randomiserade studien EASY, som undersöker möjligheten, säkerheten och eventuella fördelar med tidig nedläggning av en temporär stomi efter botande kirurgi på grund av cancer i ändtarmen.


Josefin Petersson

Josefin Petersson är doktorand på SSORG.


Carina Rosander 

Carina Rosander arbetar 50% som undersköterska på kirurgkliniken och 50 % som projektassistent i studierna QoliCOL och QoliRECT.


Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson är doktorand vid SSORG och arbetar som överläkare på kirurgkliniken, NU-sjukvården. Forskar om perforerad divertikulit och laparoskopiskt lavage. Doktorandprojektet syftar till att belysa kliniska- och patientrapporterade utfallsmått samt även funktion och livskvalitet.
  

 


Sofie Walming 

Sofie Walming, MD, är doktorand vid SSORG och arbetar även som läkare på kirurgkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra.


 

Anette Wedin

Anette Wedin arbetar 50% forskningssjuksköterska på SSORG och 50% sjuksköterska på KAVA, kirurgkliniken SU/Östra. För tillfället är Anette engagerad i studierna: ANCA, Physsurg C, INFOM och LAPPRO.

 


  

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2020-04-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?