Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medarbetare

Eva Angenete

 

Eva Angenete är senior forskare vid SSORG och arbetar även som överläkare på kirurgkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra. Kliniskt och vetenskapligt arbetar hon framförallt med tjock- och ändtarmscancer och analcancer.

  

 Eva Haglind

 

Eva Haglind är kirurg med inriktning såväl på tarmkirurgi som laparoskopisk teknik. Har erfarenhet från många randomiserade studier flera där olika operationsmetoder jämförts. Intresserat sig även för att studera livskvalitet och hälsoekonomi.


John Andersson 

MD, PhD, är Överläkare, Kirurgkliniken, Alingsås Lasarett


Dan Asplund 

MD, PhD, Specialistläkare, Kirurgi, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset


David Bock


David Bock, PhD, har arbetat på SSORG sedan 2014 som statistiker och biträdande handledare. Disputerade 2005 i ämnet statistik. Har lång erfarenhet av att planera och analysera kliniska studier, med bl a åtta års erfarenhet av läkemedelsutveckling på AstraZeneca. Undervisar i statistik vid Sahlgrenska Akademin.

 


Kira Brøndum 

Kira Brøndum är medicinsk sekreterare, arbetar på SSORG som projektassistent en gång i veckan främst med QoLiRECT-studien. Även översättningar och andra arbetsuppgifter på övriga studier inom SSORG vid behov


 

Adiela Adriana Correa Marinez

Adiela Correa Marinez är doktorand vid SSORG. Arbetar som kirurg på Kirurgkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset/ Östra inom kolorektal enhet. Forskar om stomier och hennes doktorandprojekt är uppbyggt av delar som syftar till att identifiera riskfaktorer for stomikomplikationer, identifiera och försöka standardisera tekniken vid stomikonstruktion samt studera patienternas liveskvalitet.


 


Carolina Ehrencrona
 

Carolina Ehrencrona är anställd vid Göteborgs Universitet och arbetar helt som databasadministratör på SSORG. Hon har övergripande ansvar för enhetens alla forskningsdatabaser och har även hand om mycket av det administrativa på enheten.

 


Sofia Erestam 

Sofia Erestam är doktorand vid SSORG och Forskningssjuksköterska, Kirurgi, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset


 

Jacob Gehrman 

Jacob Gehrman är doktorand i hälsoekonomi vid SSORG och forskar om hälsoekonomiska aspekter av minimalinvasiva kirurgiska tekniker

 

 


 

Bodil Gessler 

Bodil Gessler är doktorand vid SSORG och arbetar även som akutläkare på Östra Sjukhuset. Hon forskar om läckage i tarmskarven efter operation för kolorektalcancer och om tunntarmsstomier

 

 


 

Elisabeth Gonzales 

Elisabeth González arbetar 50% som Specialistsjuksköterska på kirurgkliniken och 50 % som Forskningssjuksköterska med studien QoLiRECT och QoLiCOL.

 


 

Jane Heath 


Jane Heath arbetar 60% på SSORG och 40% som sjuksköterska på kirurgimottagningen och arbetar med studierna PsysSurg B och WoW.

 


 

Ingrid Höglund-Karlsson 

Ingrid Höglund-Karlsson är forskningssjuksköterska och arbetar 60% på SSORG framförallt med LAPPRO-studien. Arbetar 40% som kvalitetsutvecklare på ortopeden i Mölndal

 

 


 

Louise Karlsson

Jobbar som projektassistent på SSORG. Studerar till läkare vid Göteborgs universitet sedan HT-13.

 

 

 

 


Marie Kärrman

Marie Kärrman arbetar 45% som forskningssköterska på SSORG och 45% som operationssjuksköterska. På SSORG arbetar hon med studien Stoma Const och hjälper till med PhyssurgC.


Lovisa Lindskog

Lovisa Lindskog arbetar som Data Entry Speclialist vid SSORGHanna Nilsson


Hanna Nilsson är forskare vid SSORG och arbetar som kirurg vid kirurgkliniken Östra Sjukhuset med inriktning mot tjocktarm och ändtarmscancer. Hanna studerar utfall efter ljumskbråckkirurgi samt fysisk aktivitets inverkan på återhämtning efter operation.


Aron Onerup

Aron Onerup är doktorand vid SSORG och forskar om betydelsen av fysisk aktivitet för återhämtning efter kirurgiska ingrepp. Aron arbetar även som läkare på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus.


Jennifer Park

Jennifer Park är doktorand vid SSORG och arbetar som specialistläkare vid sektionen för kolorektal kirurgi på Östra Sjukhuset. Forskningen innefattar den randomiserade studien EASY, som undersöker möjligheten, säkerheten och eventuella fördelar med tidig nedläggning av en temporär stomi efter botande kirurgi på grund av cancer i ändtarmen.


Mattias Prytz

Mattias Prytz , MD, PhD, Överläkare, Kirurgkliniken, Norra Älvsborgs Lasarett, Trollhättan


Carina Rosander 

Carina Rosander arbetar 50% som undersköterska på kirurgkliniken och 50 % som projektassistent i studierna QoliCOL och QoliRECT.


 

Emma Degerskär Setterberg 

Emma Setterberg arbetar som forskningssjuksköterska vid SSORG

 

 

 


 

Anton Sterner

Anton Sterner arbetar 25% som forskningsassistent framförallt med analcancer. Anställd som AT-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

 

 


Sofie Walming 

Sofie Walming, MD, är doktorand vid SSORG och arbetar även som läkare på kirurgkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra.


 

Anette Wedin

Anette Wedin arbetar 50% forskningssjuksköterska på SSOR och 50% sjuksköterska på KAVA, kirurgkliniken SU/Östra. För tillfället är Anette engagerad i studierna: ANCA och LAPPRO.

 

 


 

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2017-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?