Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Surgical Oncology Laboratory SOL

Surgical Oncology Laboratory (SOL) bedriver en internationell translationell forskning kring kolorektal cancer (tjocktarms- och ändtarmscancer) med den kliniska kirurgin som forskningsplattform. Detta innebär en forskning som har konkreta sjukdomar och deras problematik som grund till sina laboratoriebaserade studier.

Vår forskning är framför allt centrerad på att finna mekanismer för att optimera den onkologiska behandlingen (tumörbehandlingen) av patienter med kolorektal cancer.
 
Laboratoriet har sedan mer än 30 år bedrivit forskning kring ett av de vanligaste läkemedlen vid cancerbehandling; 5-Fluorouracil ( 5-FU).  SOL har utvecklat internationellt erkända metoder för att analysera 5-FU och folatmetabolism både i vävnad och i blod.
 
Sedan 1999 finns i anslutning till SOL en klinisk databas där såväl tumörvävnad, som blodprov från över 4500 patienter finns samlade. Genom att vi har tillgång till fullständiga kliniska data om patienterna har vi stora möjligheter att bedriva forskningsstudier som fokuserar på kliniska och konkreta effekter för patienten vid kirurgisk och onkologisk behandling.

 

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2017-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?