Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historik

Surgical Oncology Laboratory SOL har sin bakgrund i forskning som utfördes på laboratoriet för Hepatologi på Sahlgrenska universitetssjukhuset. I samband med att Östra Sjukhuset byggdes flyttades laboratoriet och bytte namn till Kirurg-onkologiska laboratoriet och är sedan 1997 lokaliserat cirka 50 meter från operation  på Centralkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset - Östra.

1997 började den kolorektala cancerkirurgin samt den kolorektala onkologiska kompetensen centraliseras till Sahlgrenska universitetsjukhuset, som nu är en av landets största kolorektala enheter. Genom vår strategiska placering, med fysisk närhet till operation, mottagning och avdelningar har vi möjlighet att genom välutarbetad logistik bedriva såväl kliniska kirurgiska och onkologiska studier som grundforskning.

SOL har haft kontinuerliga anslag från Cancerfonden sedan 1977 och varit hemvist för många doktorander såväl läkare, biokemister som sjuksköterskor/stomiterapeuter.

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2017-01-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?